Fungerande samspel med hunden

Äntligen har du hämtat hem din lille fyrbente vän. Som du har längtat efter att få bli en familj med en egen hund. En kamrat som kommer följa er under många år framöver, och bli en i familjen.

När de där fyrbenta små familjemedlemmarna är små så kan det vara en utmaning. Precis som med små barn kan det finnas mycket som är roligt att upptäcka. Därför ska du tänka precis som med ett barn. Och dessutom ett barn som du inte alltid har uppsikt över. Det är viktigt att du valpsäkrar ditt hem, helt enkelt. Se till att valpen inte kan komma åt något som går att sätta i halsen, eller som är giftigt. Det är även viktigt att se till att valpen inte kan skada sig genom att trilla ner för en trappa eller få något som trillar på den. Förutom det så ska du även lära valpen samspelet med människan, genom en bra uppfostran.

En hund i skolbänken

Har du tänkt söka dig till en valpkurs i Stockholm? Då är du en av många hundägare som vill lära sig ett samspel med sin hund och få kommunikationen att fungera. En hund som inte är uppfostrad att lyssna på sin ägare, eller gå i koppel, kan innebära en fara för såväl hunden och ägaren som andra hundar och människor i närheten. En stor hund kan dra omkull sin ägare och alla hundar kan råka hamna i slagsmål eller komma framför en cykel eller bil. Uppfostran är livsviktigt.