Samarbete människa-hund med hundkurs i Stockholm

Nya familjemedlemmar kräver anpassningar från båda håll. Din nya hund vet inte per automatik vad du vill och vice versa. Träning ger resultat. Lär er tillsammans på hundkurs i Stockholm.

När du beslutat dig för att köpa en hund har du genast fått en ny bästa vän. Du har också tagit på dig ansvaret för en levande varelse för minst tio år framåt. Det kan ibland kännas lite överväldigande. Det är naturligt och vanligt, speciellt om det är din första hund.

Situationen är lika ny för din hund. Har du skaffat valp har den flyttat från mamma och syskon. Har du tagit hand om en hittehund har den ett visst bagage och kanske negativa erfarenheter. Du vet inte vad den varit med om. Hundkursen är en del av det som kommer att göra er till ett bra team.

Hundkurs på olika sätt

Nu är ju hundkurs ett ganska vitt begrepp. För en alldeles ny valp brukar det betyda social grundträning av diverse slag. Inkallning, hundmöten och annat matnyttigt. För äldre hundar kan det antingen vara en fortsättning av social träning och vanligt hundhyfs eller olika specialintressen som spårning, agility eller jakt.

Du väljer efter hundens och dina behov. Vad får du på köpet då? En hund som lär sig att interagera med andra hundar, inte minst. För egen del kan du få kompisar att promenera hund med vilket alltid är roligt och värdefullt.

Utbudet är stort och valet är ditt. Träna din hund att ha kul och bli duktig. Läs mer om hundkurser på denna sida: hundkursstockholm.nu