Artiklar

Djurtillbehör för hundens välbefinnande

Att välja djurtillbehör som matchar hundarnas behov är viktigt för deras välbefinnande och utveckling. Här undersöks trender och funktionella aspekter.

Djurtillbehör spelar en betydande roll i både husdjurs komfort och ägarens vardag. Marknaden idag erbjuder en mängd valmöjligheter, från spännande hundleksaker till innovativa foderautomater, vilket gör det både spännande och engagerande att hitta rätt.

Betoningen på kvalitet och säkerhet har aldrig varit större, varje detalj, från tandvänliga tuggben till ergonomiska hundselar, är noga utformade för att främja husdjurets hälsa och trivsel. För ägare innebär detta att vara uppmärksam på sitt djurs behov och beteenden, vilket skapar en djupare förståelse för hur rätt tillbehör kan berika hundens liv.

Att hitta rätt djurtillbehör för mångsidigt bruk

Det nuvarande utbudet av djurtillbehör är en välsorterad palett av innovation och funktion. Hundens liv berikas genom noggrant utvalda tillbehör som harmonierar med dess natur och bidrar till dess allmänna välbefinnande. Genom att kombinera säkerhet och kvalitet främjas en kärleksfull och berikande livsstil för både ägare och hund.

Samtida hundleksaker har utvecklats bortom det traditionella och erbjuder nu en rikedom av interaktiva element. Dessutom har den tekniska utvecklingen lett till smarta foderautomater som underlättar den dagliga rutinen och garanterar att hunden får sina måltider regelbundet, även när ägaren inte är hemma. Det är i den sortens innovation som framtiden för djurtillbehör ligger, att kombinera funktion med estetik och erbjuda lösningar för varje hunds vardag och behov.

För att kunna få mer information besök hemsida:petzi.se

Kattfoder – dags att byta? 

Hur mår egentligen din katt? Jämför man ett hundägande med att äga en katt så blir de senare ofta mer styvmoderligt behandlade. Något som till mångt och mycket hör ihop med kattens individualism och självständighet.

 Att välja kattfoder blir därför, till skillnad mot att välja hundfoder, en relativt enkel match. Man hittar något kattfoder som katten verkar gilla och sedan håller man sig till detta. Är det verkligen rätt sak att göra? 

Det man ofta bortser från är att det kattfoder man serverar till mångt och mycket är avgörande för vilken typ av katt man får. Kosten är lika viktig för en katt som för en hund – och för en människa. Det man måste tänka på är att katten faktiskt mår och identifiera vissa signaler som tyder på att det finns förbättringar att göra vad gäller kattfoder. 

Så hittar du rätt kattfoder 

Har du en katt som bara ligger ner och vars päls ser ut att sakna lyster så innebär det också att det kattfoder du serverar förmodligen kan lämna mer att önska vad gäller innehåll. Här nedan ska vi ge lite tips och vad du som kattägare bör tänka på i samband med att du ska välja kattfoder – enligt följande: 

  • Ålder. Hur gammal är din katt? Det finns kattfoder för yngre katter, för katter i mellanåldern och för seniorer. Var noga med att hela tiden uppgradera och välja foder som följer kattens ålder. 
  • Innehåll. Att det kattfoder du väljer innehåller mineraler, vitaminer och taurin är viktigt – likaså att det finns en god mängd av protein i kosten. Kött och fisk är två säkra kort vad gäller det senare. 
  • Val av fodertyp. Om du sedan väljer torrfoder eller våtfoder är upp till dig. Vi skulle säga att båda har fördelar och att en kombination är att rekommendera. Lyxa till det med våtfoder mellan varven och gör din katt lite extra glad genom detta. Ett bra torrfoder för katt är alltid bra att använda som bas. 

Veterinärens Hemliga Knep för att Fånga Din Hunds Hjärta – Du Måste Prova Det Själv!

Först och främst handlar det om belöningar. Hundar älskar dem mer än någonting annat.

Vårt tips är att du hittar en belöning som din hund verkligen älskar. Detta kan vara allt från torkade leverbitar till krispiga hundkakor eller till och med en speciell leksak. Använd dessa belöningar klokt för att stärka positiva beteenden och bygga en starkare relation med din fyrbenta vän.

Aktiv lyssning: Nyckeln till förståelse

Din hund kommunicerar ständigt med dig, även om det kanske inte är genom ord. Lär dig att tolka din hunds kroppsspråk för att förstå dess känslor och behov. En lycklig svansviftning, ett avslappnat öra eller en ivrig blick kan berätta så mycket om vad din hund känner. Ta dig tid att lära känna din hund – det kommer att betyda allt för dem.

Kvalitetstid utanför hemmet

Ingen hund kan motstå en bra promenad eller ett äventyr utomhus. Det är inte bara bra motion, utan också en utmärkt möjlighet att bonda. Oavsett om det är en tur i parken, en dag på stranden eller bara en kort promenad runt kvarteret, kommer dessa upplevelser att skapa oförglömliga minnen och stärka bandet mellan dig och din hund.

Omsorg och hälsa

Även den mest oberoende hunden behöver omsorg. Regelbunden grooming, bra näring, tillräcklig motion och regelbundna veterinärbesök är alla viktiga delar av att hålla din hund frisk och lycklig. Din hunds välbefinnande bör alltid vara din högsta prioritet.

Läs mer här https://hittaveterinär.se.

Gör hundträningen roligare i Stockholm

Hundträningen ska vara rolig och givande för både hund och människa, det handlar om samarbete. Få rätt hjälp på vägen av duktiga instruktörer i Stockholm.

Eva, tillsammans med sin hund Lottie, bara älskade utmaningar. Lottie var Evas bästa vän och gjorde exakt allting med henne. Eva brukade skämta om att Lottie var en av de hundarna med mest erfarenhet i livet. Det fanns nog inget hon inte hade gjort. Lottie hade till och med varit med uppe på Kebnekaise.

Hon hade varit och vandrat i flera dagar och i flera mil. Utöver det var hon ganska duktig på att sitta på en hästrygg samtidigt som det travade. Ja, Lottie kunde helt enkelt det mesta. Men Eva ville att de skulle göra mer. De behövde något utmanande för sig, så hon bokade in en hundkurs som hon trodde att Lottie skulle älska.

Hundträning inom olika områden

Lottie var givetvis redan en stjärna på lydnad och agility, iallafall om man frågade matte Eva. En sak däremot som Lottie hade älskat var att få lära sig apportering. Hon älskade att bära saker och hade en stor lust för jakt. Hade hon fått chansen så hade hon gärna dykt ned i vatten för att apportera även där, hon var ju trots allt en spaniel.

Eva kunde inte riktigt leva ut jakten för Lottie, däremot kunde hon lära henne allt om jaktapportering. Eftersom hon inte kunde något själv, så bokade hon en hundkurs som de tillsammans gick och fick lära sig. De duktiga instruktörerna gjorde allting mycket enklare.

I behov av nya täckeshängare för boxen?

För att hålla ordning och reda i stallet är det bra med täckeshängare. Två krokar för grimma eller ryktpåse och en stång för att lätt kunna hänga av täcket.

När ett hästtäcke inte används är det bra att låta det lufta. En täckeshängare är därför ett perfekt alternativ. Täcket slängs inte i ett hörn eller läggs på golvet, utan hängs upp för vädring. Det minimerar risken för ett illaluktande täcke. Det är också en bra lösning för att hålla ordning och reda i stallet och på så sätt kunna se vad som finns till respektive häst. På krokarna hänger du lätt av dig hästens grimma eller varför inte påsen med ryktattiraljer.

I ett stall med många hästar behövs ett lätt sätt att ha rutiner. En täckeshängare är en bra hjälp till det. Medan du gör andra saker hängs täcket upp. Var sak får ha sin plats. Det är också praktiskt om du har många täcken men ett begränsat utrymme.

Vad är en täckeshängare gjord av?

Dessa täckeshängare är gjorda av varmförzinkat stål. Det innebär att stålet har fått en yttre beläggning av zink. Det skapar ett slitstarkt skydd som är motståndskraftigt och i stort sett underhållsfritt. Täckeshängarna går att montera på de flesta typer av boxfronter.

Här kommer information om dessa täckeshängare:
– Längd 1000 millimeter
– Vidd 130 millimeter
– Rör 25×2 millimeter

Det finns även en annan modell som har svängbara armar och plats för fler täcken som också den är varmförzinkad:
– Rör 22×2 millimeter

Vad händer med husdjuren vid skilsmässa?

Då man talar om en skilsmässa så finns det nästan alltid faktorer som kan leda till konflikter och tvister. Dels så handlar det om materiella saker. Vem har rätt till vad? Vem ska bo kvar i huset, vem ska ha bilen och vem ska ta hand om sommarstugan? Utöver detta kan även det rent ekonomiska leda till infekterade tvister. Hur fördelas tillgångarna vid en bodelning och hur mycket ska egentligen respektive part ha rätt till? 

Man kan även peka på andra faktorer som bakomliggande till en tvist och en konflikt. Barn är givetvis en sådan. Tyvärr ser man att antalet vårdnadstvister ökar i Sverige och där barnen, som en följd av detta, riskerar att hamna i svårigheter. Ett gift par som skiljer sig har per automatik fortsatt gemensam vårdnad om barnen, men många par har svårt att få detta att fungera rent praktiskt efter skilsmässan. Något som innebär att man söker ensam vårdnad och därigenom också inleder en vårdnadstvist.

 Från rättens sida så ser man alltid till barnens bästa och utgångspunkten i detta är att båda föräldrarna ska ha lika stor del i beslut rörande barnets framtid. Något som innebär gemensam vårdnad och om en vårdnadstvist tar vid så finns också andra möjligheter att hitta en lösning. En av dessa handlar om samarbetssamtal som erbjuds av kommunen. Vid ett sådant så ges man möjligheter att hitta vägar till en bättre kommunikation och förhoppnings, i slutändan, en lösning som är till gagn för alla parter – utan att tvisten behöver nå domstol. 

Husdjur räknas som lös egendom 

En annan vanlig konflikt handlar om husdjur. Vem ska ta hand om hunden i samband med en skilsmässa? Här finns vissa saker att ta i beaktning. Först och främst så finns det i en juridisk mening ingen som helst skillnad på en hund och en möbel. Hunden likställs med exempelvis en soffa, en fåtölj eller ett matbord och räknas som lös egendom. Har ingenting annat avtalats så kommer hunden således att räknas in i den lösa egendomen i samband med bodelningen. Huvudregeln är emellertid att den person som köpt hunden i fråga också ska ha rätt till djuret i samband med bodelningen och värdet ska räknas av från ägarens lott. Vilket inte alltid blir fallet. 

Skillnaden vid en konflikt om ett husdjur och exempelvis en sådan som handlar om barnen är att den förra aldrig kan förvandlas till en vårdnadstvist i en rent juridisk mening. Det är upp till makarna att komma överens och om man inte klarar av detta så kan man anlita en extern bodelningsman som avgör vem av dem som kommer att ge hunden de bästa förutsättningarna i framtiden. 

Det man bör veta är följande: en hund kan klara sig utmärkt även i två olika hem. Det går således att ha gemensam vårdnad om ett husdjur och låta hunden känna samma kärlek som tidigare – men under två olika tak. Faktum är att detta ofta är den bästa lösningen. Det kan vara traumatiskt att slita upp hunden – eller ett annat husdjur – från rötterna. Man bör i första hand söka den lösningen.

Samarbete människa-hund med hundkurs i Stockholm

Nya familjemedlemmar kräver anpassningar från båda håll. Din nya hund vet inte per automatik vad du vill och vice versa. Träning ger resultat. Lär er tillsammans på hundkurs i Stockholm.

När du beslutat dig för att köpa en hund har du genast fått en ny bästa vän. Du har också tagit på dig ansvaret för en levande varelse för minst tio år framåt. Det kan ibland kännas lite överväldigande. Det är naturligt och vanligt, speciellt om det är din första hund.

Situationen är lika ny för din hund. Har du skaffat valp har den flyttat från mamma och syskon. Har du tagit hand om en hittehund har den ett visst bagage och kanske negativa erfarenheter. Du vet inte vad den varit med om. Hundkursen är en del av det som kommer att göra er till ett bra team.

Hundkurs på olika sätt

Nu är ju hundkurs ett ganska vitt begrepp. För en alldeles ny valp brukar det betyda social grundträning av diverse slag. Inkallning, hundmöten och annat matnyttigt. För äldre hundar kan det antingen vara en fortsättning av social träning och vanligt hundhyfs eller olika specialintressen som spårning, agility eller jakt.

Du väljer efter hundens och dina behov. Vad får du på köpet då? En hund som lär sig att interagera med andra hundar, inte minst. För egen del kan du få kompisar att promenera hund med vilket alltid är roligt och värdefullt.

Utbudet är stort och valet är ditt. Träna din hund att ha kul och bli duktig. Läs mer om hundkurser på denna sida: hundkursstockholm.nu

Givande tid på valpkurs i Uppsala

Hur ger man sin valp den bästa starten i livet? En lugn plats med en trygg matte och husse, en massa kärlek och lek. Såklart får man inte glömma att gå på valpkursen i Uppsala som är givande.

Ni har säkert redan läst det viktigaste om när man skaffar valp. Valpsäkra i hemmet, ha det lugnt och tryggt tills valpen lär känna familjen och ha bara en rolig tid. Man ska inte glömma den viktiga valpkursen. Valpkursen ger väldigt mycket till både er som ägare och till valpen. Tillsammans får ni utvecklas och lära känna varandra. Det är inte fel att göra det under ett kunnigt öga som kan hjälpa er om ni möter på hinder längs vägen. Det är normalt att stöta på problem, nästan alla gör det. För precis som människor är även hundar individer. Du vill bara plocka fram och förstärka det bästa i din valp.

Valpkurs nära dig

Många små valpar har problem med åksjuka. Det är lite som för människor att de behöver vänja sig. Men av den anledningen kan det vara skönt att välja en valpkurs nära dig. Valpkurs i Uppsala är både bra och givande för både dig och din hund. Bor du inte i närheten av Uppsala så finns det flera andra bra alternativ. Kolla gärna så de tränar på ett sätt som du vill. Idag finns det flertalet olika inlärningssätt för sin valp att använda sig av. Alla strävar efter samma mål, en trygg och glad hund. Läs mer om valpkurser på denna hemsida: valpkursuppsala.se

Fungerande samspel med hunden

Äntligen har du hämtat hem din lille fyrbente vän. Som du har längtat efter att få bli en familj med en egen hund. En kamrat som kommer följa er under många år framöver, och bli en i familjen.

När de där fyrbenta små familjemedlemmarna är små så kan det vara en utmaning. Precis som med små barn kan det finnas mycket som är roligt att upptäcka. Därför ska du tänka precis som med ett barn. Och dessutom ett barn som du inte alltid har uppsikt över. Det är viktigt att du valpsäkrar ditt hem, helt enkelt. Se till att valpen inte kan komma åt något som går att sätta i halsen, eller som är giftigt. Det är även viktigt att se till att valpen inte kan skada sig genom att trilla ner för en trappa eller få något som trillar på den. Förutom det så ska du även lära valpen samspelet med människan, genom en bra uppfostran.

En hund i skolbänken

Har du tänkt söka dig till en valpkurs i Stockholm? Då är du en av många hundägare som vill lära sig ett samspel med sin hund och få kommunikationen att fungera. En hund som inte är uppfostrad att lyssna på sin ägare, eller gå i koppel, kan innebära en fara för såväl hunden och ägaren som andra hundar och människor i närheten. En stor hund kan dra omkull sin ägare och alla hundar kan råka hamna i slagsmål eller komma framför en cykel eller bil. Uppfostran är livsviktigt.

Veterinärer behövs i Stockholm

Det som många tänker då de hör ordet veterinärer är att dessa enbart åker omkring och botar, kurerar, opererar och – i vissa fall – avlivar djur. En bild om kommer från att tv4 för några år sedan körde ett program kallat just Veterinärerna och att detta program främst fokuserade på denna del av arbetet och primärt då i Stockholm. Denna del av jobbet är också till stor del den som man som privatperson kommer i kontakt med – har man ett sällskapsdjur som blir sjukt eller skadar sig så söker man också upp en veterinär som undersöker djuret i fråga. Det är dock inte del av yrket som vi ska fokusera på här – istället ska vi berätta lite om hur de andra delarna av yrket fungerar.

Tips! Här hittar du en duktig veterinär i Stockholm: veterinärerstockholm.nu

Det finns nämligen ett stort behov av att även dessa delar av yrket får samma fokus då det verkligen behövs nyrekrytering inom dessa områden. Vilka delar är då detta och var i Sverige behövs de som mest?

Jo, vi kan här utgå ifrån Stockholm och säga att denna stad – generellt sätt – är i störst behov av veterinärer och detta på grund av att befolkningen där ökar och ser ut att öka även i framtiden. Om vi sedan räknar upp de grenar som ingår i detta yrke och förklarar kortfattat vad som ingår i varje del så kanske vi kan skapa en lite bredare bild av vad detta yrke innebär.

  • Distriktsveterinärer. Dessa veterinärer har hand om ett specifikt distrikt och jobbar mot Jordbruksverket. Dessa veterinärer ansvarar för att se över sjuka djur i exempelvis Stockholm och att djurbesättningen mår bra på olika gårdar. Man förhindrar att epidemier utbryter och man har en nära relation till de gårdar som ligger i det distrikt man ansvarar för. Ett öppet och fritt jobb som många veterinärer uppskattar.
  • Länsveterinärer. Här jobbar man istället med ett helt län – Stockholm – som arbetsplats och man ansvarar här för att se till att exempelvis livsmedel håller god kvalitet. Det vill säga; dessa veterinärer kan åka ut – oanmäld – till en gård där grisuppfödning finns och om denna inte håller bra kvalitet så har veterinären rätt att stänga gården. Det är dessa veterinärer som gör att det kött som vi äter håller så hög klass som det ändå gör och det är de som man också ser i tidningar och på tv i samband med att någon gård fått avsluta sin produktion.
  • Besiktningsveterinärer. Även här jobbar man på samma sätt som ovan, men dessa veterinärer ser till att gårdarna har rätt hygien samt att större slakterier håller en hög nivå – både för import och export. Finns det exempelvis en stor importör av danskt kött så är det en besiktningsveterinär som kontrollerar att detta kött också är av god kvalitet och att det går att sälja i butik. Med tanke på att vi i Sverige – till stor del – varit förskonade från de värsta fallen av exempelvis salmonella så får vi säga att de som utför detta yrke också gör ett jättestort och viktigt jobb. Vi vet alla hur det sett ut på exempelvis Irland och just Danmark då det handlar om köttindustrin. Tack vare dessa veterinärer så har vi alltså blivit relativt förskonade i Sverige rörande detta.

Där hade vi alltså tre stycken viktiga delar av hur veterinäryrket ser ut. Man tar alltså inte bara hand om sjuka och skadade djur; man ser även till att den mat som vi dagligen ställer på bordet i våra svenska hem håller hög kvalitet.